footer.jpg
facebook-icon.jpg
HomeAanbodtechniekO.D. as Sacred MovementWorkshopsKinderen Locatie en LestijdenKostenIsabelContact en InschrijveninschrijfformulierFoto'sStudent TestmonialsLinks
sjaal website
Isabellydance
Oriental Dance as Sacred Movement
Bellydance beginner, halfgevorderd, gevorderd
In de lessen wordt techniek rustig opgebouwd, te beginnen bij houding en het leren isoleren van verschillende lichaamsdelen en die afzonderlijk van elkaar te bewegen (een kenmerk van buikdans.)

In het begin kunnen deze nieuwe bewegingen onwennig zijn, maar net als bij het leren van een vreemde taal, gaan ze deel uitmaken van de taal van het lichaam. Uiteindelijk is het doel hier niet alleen mee te spreken, maar po√ęzie te maken en te zingen!

Daarom staat beleving centraal in de lessen, om samen met techniek een geheel te vormen dat deze dansvorm haar waarde, diepte en uitdrukkingskracht geeft. En de eenvoudigste technieken bieden al een rijkdom aan variatiemogelijkheden om ware magie te scheppen!

Naast de structuur van herhaling en combinaties van bewegingen die samen weer een dans vormen, is er ruimte om met de geleerde bewegingen te improviseren op verschillende soorten mooie muziek en ritmes.

Natuurlijk wordt dit alles bij elk vorderend niveau uitdagender, in techniek en complexiteit.


AA achter en spiegel.jpg