footer.jpg
facebook-icon.jpg
HomeAanbodtechniekO.D. as Sacred MovementWorkshopsKinderen Locatie en LestijdenKostenIsabelContact en InschrijveninschrijfformulierFoto'sStudent TestmonialsLinks
sjaal website
Isabellydance
Oriental Dance as Sacred Movement
isabel.png
Isabel


Geboren in Spanje en opgegroeid in Nieuw-Zeeland, woon ik sinds mijn achttiende in Nederland waar ik naar toe ben gekomen om in 1995 (af) te studeren aan de Academie voor Beeldende Vorming, Tilburg.

Naast tekenen en schilderen heb ik van jongs af aan gedanst. Toen ik in 1998 in aanraking kwam met Oriëntaalse dans heeft deze prachtige expressievorm mij niet meer losgelaten en is het een steeds grotere bron van vreugde voor mij geworden!

Ik heb me ondergedompeld in verschillende Oriëntaalse dansstijlen, waaronder de Tunesische, tribal, Tribal Fusion, de Andalusische, zigeuner en vooral de Egyptische stijlen. Deze ontdekkingsreis heeft mijn eigen dansstijl verrijkt en verder gevormd; het is een altijd doorgaande reis geworden waarin ik me blijf ontplooien en ontwikkelen.

Ook laat ik mij inspireren door dans- en bewegingsvormen als Elementaire dans, yoga en in het bijzonder de Chinese Qigong, die allen een fundament vormen voor mijn dansen.

Mijn werkzaamheden als beeldend kunstenaar, mijn dans en lesgeven beïnvloeden en versterken elkaar als verschillende aspecten van een levend creatief proces.
Sinds 2002 geniet ik van het geven van buikdans workshops voor kinderen en volwassenen, CKV projecten en wekelijkse lessen in Tilburg.

In 2009 heb de opleiding Dancers Teachers Training Course gevolgd bij Dr. Kaouthar Darmoni en ik heb dit als zeer waardevol ervaren.