footer.jpg
facebook-icon.jpg
HomeAanbodtechniekO.D. as Sacred MovementWorkshopsKinderen Locatie en LestijdenKostenIsabelContact en InschrijveninschrijfformulierFoto'sStudent TestmonialsLinks
sjaal website
Isabellydance
Oriental Dance as Sacred Movement
Oriental Dance as Sacred Movement

De rol van intentie is magisch.
Hoe zou het zijn om te dansen in een ruimte van verwondering en 
dankbaarheid?
Om het leven en de Natuur binnenin onszelf en in alles aanwezig, te vieren in dans?
Laten we uitademen en onvoorwaardelijk in onszelf terecht komen,
Elke beweging vervuld met onze volledige, stralende aanwezigheid
Elke beweging volledig
Elke beweging heilig
Ons dansen… magisch!

De techniek van bellydance, ook bekend als Oriëntaalse dans, wordt aangeboden gebruik makend van open en gerichte aandacht, voorstellingsvermogen en creativiteit. Door (buikdans)beweging en energiestromen met elkaar te verbinden wordt de dans beter begrepen door lichaam, geest en hart. Er ontstaat een wederzijds spel dat opent tot expressiviteit, sensualiteit, improvisatie en een zich steeds verdiepend lichaamsbewustzijn.
De inspiratie voor Oriental Dance as Sacred Movement komt voort uit mijn jarenlange ervaring met de Chinese bewegingsleer Qigong, Yoga en verschillende vormen van meditatie. 

In elke les is er aandacht voor houding, verbinding met Hemel en Aarde, adem, actieve ontspanning, hart-intentie in plaats van wil, de verdiepende kracht van herhaling en daaruit voortvloeiend moeiteloosheid, laten ontstaan, warmte, sprankeling en geworteld zijn.

Sacred Movement kan een diep gevoel van vreugde en rust scheppen. Het heeft een harmoniserende, bekrachtigende invloed op ons hele energiesysteem en op de uitdrukking die wij geven aan onszelf.

Les Opbouw
*Warmup met stretch oefeningen ter voorbereiding van lichaam en geest op het dansen
*Sacred Movement o.a. buikdanstechniek, korte combinatie-'mantras', improvisatie
*Stretch oefeningen, meditatieve afsluiting.